Nieuws

Volg ons op

   Terug naar overzicht

Streamovations breekt door in het Verenigd Koninkrijk

Het is zover: Streamovations is helemaal klaar om nu ook de UK te veroveren. De Veurnse streamingpioniers slaan de handen in elkaar met VP-AV, een Engelse koploper in audiovisuele installaties. “VP-AV zal EncoderStudio exclusief verdelen in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.”, zegt John Vanhoucke fier. “We mikken op live city council streaming markt. Op dat vlak zijn we een van de koplopers in België en Nederland. Bedoeling is nu om ook de overkant van het kanaal in te palmen.”

Match made in heaven

Ook Iain Steele, ceo van VP-AV, is in de wolken met het fonkelnieuwe partnership. “De Streamovations EncoderStudio is het ontbrekende puzzelstukje waar we al heel lang naar op zoek zijn”, vertelt hij. “Technisch is hij zijn tijd ver vooruit. Streaming zonder haperingen, volledige integratie met microfoonsystemen, simultane ondertitelingen en vertalingen, kwalitatieve transcripties: deze jongen kan het allemaal. Maar waar de Streamovations EncoderStudio écht in uitblikt, is zijn gebruiksgemak. Plug and play en klaar is Kees. Combineer dat met onze top noch audiovisuele installaties en je weet meteen: dit is een match-made-in-heaven.”

Uitdaging

Op vandaag streamt Streamovations de gemeenteraadszitting van zo’n 50-tal Belgische en Nederlandse steden en gemeenten. Tel daarbij nog alle bijeenkomsten van de Europese Commissie en Europese Comité van Regio’s in Brussel. Met het Verenigd Koninkrijk krijgen de Veurnse techneuten weer een flinke uitdaging voorgeschoteld. John Vanhoucke maakt zich geen zorgen. “We hebben een zeer robuust en vooruitstrevend product”, onderstreept hij. “Op dat vlak zitten we op rozen. De uitdaging bestaat er vooral in om onze tijd steeds voor te zijn. Elke dag weer zoeken we naar manieren waarop we onze streamingdiensten nòg beter kunnen maken. We hebben de zotte ambitie om alles en iedereen voor te willen zijn. Dat is de uitdaging.”

Spannend 2024

“Met VP-AV hebben we een toppartner binnengehaald”, besluit Vanhoucke. “Een onderneming met tonnen ervaring en een smetteloze reputatie. Samen hebben we alles in huis om de UK te veroveren. Jawel: 2024 wordt heel spannend!”